וכשבחוץ יש סערה, אין דרך טובה יותר להעביר את סוף השבוע מאשר לאפות עוגת שוקולד קרה.
והעוגה יוצאת פי מיליון יותר טעימה, כשאתה לוקח חלק בהכנתה.
כמו תמיד, אתה רק רואה שהולך להתרחש משהו במטבח, ובקפיצה צוהלת עולה על השרפרף שלך. נעמד ומחכה בסבלנות - במה תוכל לעזור.
עוגת שוקולד קרה
חומרים
בצק
2 ביצים
1 כוסות סוכר
כוס שמן
1 כוס חלב או קולה
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כפית סודה לשתיה
2 כוסות קמח
כוס קקאו
1 כוס מים רותחים
ציפוי
6 כפיות קקאו
10 כפיות סוכר
10 כפות חלב
50 ג' חמאה
תבנית פיירקס מלבנית גדולה
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים (מלבד המים הרותחים) על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- אחרי שערבבנו את הכל היטב למסה אחידה, מוסיפים את המים הרותחים.
- מעבירים את את העוגה לתבנית משומנת היטב (אני בדרך כלל משמנת בחמאה או בשמן).
- מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות ב-180 מעלות.
- מוציאים את העוגה מהתנור.
- חותכים את העוגה לפרוסות בגודל רצוי, בעודה חמה.
- להכנת הציפוי, מעבירים את כל החומרים (מלבד החמאה) לסיר או פינג'אן קטנים.
- מרתיחים על אש בינונית (בלי לכסות את הסיר) ומבשלים עוד דקה-שתיים.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.
- מערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה והתערבבה בציפוי.
- מוזגים את הציפוי החם על העוגה החמה.
- שוב חותכים את העוגה.
- כדאי להכין את העוגה כמה שעות לפני הגשתה.
- כדאי להגיש קרה.
נ.ב. כמובן, סוף השבוע הגשום עליו דובר, היה לפני שבוע (לקח לי קצת זמן לכתוב על כך:). סוף השבוע הנוכחי, לעומת זאת, היה בסימן חמסין - מה שלא ממש שימח אותי. המעברים המטורפים האלה של מזג האוויר הישראלי לא תמיד ניתנים לי בקלות..:)
If you are interested in the recipe, please let me know. It would be my pleasure to translate it for you.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה