אז כפי שהבטחתי כבר בעבר, הנה מה שהתארח על שולחננו בהדלקת נרות בחנוכה (גם המתכונים של מה שלא כל כך קשור לחנוכה)
סופגניות יוגורט/ לבן של תמר

חומרים
בצק
2 ביצים
כוס סוכר
2 גביעי לבן או יוגורט
1 סוכר וניל
כפית מלח
3 כוסות קמח לבן
1 אבקת אפיה
סיר נמוך
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- מחממים שמן בסיר על אש בינונית (בגובה של 3-4 ס"מ). לוקח קצת זמן לשמן להתחמם - לא למהר.
- מנמיכים את האש לאש קטנה.
- יוצקים בכף את הבצק לתוך הסיר.
- מחכים עד שהסופגניות עולות על פני שטח השמן, ועוד דקה - שתיים, עד שהן מקבלות צבע זהבהב בהיר.
- הופכים אותן בתוך הסיר ומחכים שיזהיבו גם בצד השני.
- מוצאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- כדאי להגיש חמות וטריות.
- אפשר לעשות רק כמה סופגניות, ואת הבצק הנותר לשמור בקירור עד למחרת.
מאפינס פירות של תמר

חומרים
בצק
3 ביצים
1 כוסות סוכר
כוסות שמן
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 אבקת אפיה
100 גר' אגוזים
100 גר' צימוקים
3 כפות אלכוהול (יין מתוק, ברנדי, רום, וויסקי)
1 כפית קינמון
פירות
4 תפוחי עץ ירוקים, לא מקולפים, חתוכים לריבועים (או כל פרי אחר הבא ליד)
תבנית מאפינס
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- מוסיפים את הפירות ומערבבים.
- יוצקים לתבנית מאפינס כך שהבצק ממלא מכל כוס.
- מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות ב-170-180 מעלות.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומקררים בתבנית.
- מעבירים סכין חדה בין דפנות התבנית לבין המאפינס ומשחררים אותם מהתבנית.
- אפשר לאחסן את המאפינס בקופסא רגילה.
עוגיות חמאת בוטנים של אורנית

חומרים
בצק
280 גר' של חמאת בוטנים (חצי קופסא של חמאת בוטנים של Skippy)
כוס סוכר
1 ביצה
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- בידיים רטובות, בכפית קטנה, לוקחים את הבצק ויוצרים כדורים.
- מסדרים את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
- לוקחים מזלג רטוב (או חותמת רטובה) ומשטחים טיפה את העוגיות.
- מכניסים לתנור מחומם טיפה מראש ואופים עוגיות 8-10 דקות ב-180 מעלות, עד שהעוגיות פריכות אך עדיין רכות.
- מוציאים את העוגיות.
- משאירים אותן בתבנית האפיה עד שיתייבשו.
- מעבירים אותן לרשת להמשך צינון.
- אפשר לאחסן את העוגיות בקופסא רגילה. לא חייבים להשמר בקירור.
לימונדה
את המתכון ללימונדה אימצתי בשינויים קלים מהבלוג Inside a Black Apple
חומרים
כוס סוכר
1 כוס מים
5 לימונים גדולים
נענע
כך נכין
- מערבבים ביחד סוכר ומים.
- מבשלים את הסירופ על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
- מורידים מהאש ומצננים קלות.
- בינתיים סוחטים את הלימונים.
- מוסיפים את המיץ הסחוט של הלימונים לתוך הסירופ המצונן טיפה.
- מערבבים היטב.
- מוסיפים לפי הטעם לקנקן מים.
- מוסיפים נענע.
If you are interested in any of these recipes, please let me know. It would be my pleasure to translate them for you.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה