אז כפי שהבטחתי כבר בעבר, הנה מה שהתארח על שולחננו בהדלקת נרות בחנוכה (גם המתכונים של מה שלא כל כך קשור לחנוכה)
סופגניות יוגורט/ לבן של תמר
המתכון הוא של תמר היקרה. וכמו כל המתכונים שבינתיים אימצתי ממנה, הוא פשוט, קל (להכנה ולעיכול) וטעים - משהו משהו. מומלץ בחום!
חומרים
בצק
2 ביצים
כוס סוכר
2 גביעי לבן או יוגורט
1 סוכר וניל
כפית מלח
3 כוסות קמח לבן
1 אבקת אפיה
סיר נמוך
כך נכין
מאפינס פירות של תמר
עוד מתכון נפלא של תמר. במקור, זה המתכון של עוגת פירות. אני הפכתי אותו למאפינס, ואנחנו טורפים אותם בהנאה רבה.
חומרים
בצק
3 ביצים
1 כוסות סוכר
כוסות שמן
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 אבקת אפיה
100 גר' אגוזים
100 גר' צימוקים
3 כפות אלכוהול (יין מתוק, ברנדי, רום, וויסקי)
1 כפית קינמון
פירות
4 תפוחי עץ ירוקים, לא מקולפים, חתוכים לריבועים (או כל פרי אחר הבא ליד)
תבנית מאפינס
כך נכין
עוגיות חמאת בוטנים של אורנית
לבקשתה של אורנית, אני מציינת כי המתכון במקור הוא של קרין גורן. אך בשבילי, הן תמיד ישארו העוגיות של אורנית (הן אפילו טעימות יותר רק בזכות זה). המתכון הקל ביותר שהכרתי. וטעים!!! ראו, הוזהרתם! הכמות יוצאת לא גדולה במיוחד - כך שעדיף מראש לעשות כמות כפולה.
חומרים
בצק
280 גר' של חמאת בוטנים (חצי קופסא של חמאת בוטנים של Skippy)
כוס סוכר
1 ביצה
כך נכין
לימונדה
את המתכון ללימונדה אימצתי בשינויים קלים מהבלוג Inside a Black Apple
חומרים
כוס סוכר
1 כוס מים
5 לימונים גדולים
נענע
כך נכין
חומרים
בצק
2 ביצים
כוס סוכר
2 גביעי לבן או יוגורט
1 סוכר וניל
כפית מלח
3 כוסות קמח לבן
1 אבקת אפיה
סיר נמוך
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- מחממים שמן בסיר על אש בינונית (בגובה של 3-4 ס"מ). לוקח קצת זמן לשמן להתחמם - לא למהר.
- מנמיכים את האש לאש קטנה.
- יוצקים בכף את הבצק לתוך הסיר.
- מחכים עד שהסופגניות עולות על פני שטח השמן, ועוד דקה - שתיים, עד שהן מקבלות צבע זהבהב בהיר.
- הופכים אותן בתוך הסיר ומחכים שיזהיבו גם בצד השני.
- מוצאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- כדאי להגיש חמות וטריות.
- אפשר לעשות רק כמה סופגניות, ואת הבצק הנותר לשמור בקירור עד למחרת.
מאפינס פירות של תמר
עוד מתכון נפלא של תמר. במקור, זה המתכון של עוגת פירות. אני הפכתי אותו למאפינס, ואנחנו טורפים אותם בהנאה רבה.
חומרים
בצק
3 ביצים
1 כוסות סוכר
כוסות שמן
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 אבקת אפיה
100 גר' אגוזים
100 גר' צימוקים
3 כפות אלכוהול (יין מתוק, ברנדי, רום, וויסקי)
1 כפית קינמון
פירות
4 תפוחי עץ ירוקים, לא מקולפים, חתוכים לריבועים (או כל פרי אחר הבא ליד)
תבנית מאפינס
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- מוסיפים את הפירות ומערבבים.
- יוצקים לתבנית מאפינס כך שהבצק ממלא מכל כוס.
- מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות ב-170-180 מעלות.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומקררים בתבנית.
- מעבירים סכין חדה בין דפנות התבנית לבין המאפינס ומשחררים אותם מהתבנית.
- אפשר לאחסן את המאפינס בקופסא רגילה.
עוגיות חמאת בוטנים של אורנית
לבקשתה של אורנית, אני מציינת כי המתכון במקור הוא של קרין גורן. אך בשבילי, הן תמיד ישארו העוגיות של אורנית (הן אפילו טעימות יותר רק בזכות זה). המתכון הקל ביותר שהכרתי. וטעים!!! ראו, הוזהרתם! הכמות יוצאת לא גדולה במיוחד - כך שעדיף מראש לעשות כמות כפולה.
חומרים
בצק
280 גר' של חמאת בוטנים (חצי קופסא של חמאת בוטנים של Skippy)
כוס סוכר
1 ביצה
כך נכין
- מעבדים את כל החומרים על ידי הוספתם אחד אחד לפי סדר הופעתם בפירוט הבצק.
- בידיים רטובות, בכפית קטנה, לוקחים את הבצק ויוצרים כדורים.
- מסדרים את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
- לוקחים מזלג רטוב (או חותמת רטובה) ומשטחים טיפה את העוגיות.
- מכניסים לתנור מחומם טיפה מראש ואופים עוגיות 8-10 דקות ב-180 מעלות, עד שהעוגיות פריכות אך עדיין רכות.
- מוציאים את העוגיות.
- משאירים אותן בתבנית האפיה עד שיתייבשו.
- מעבירים אותן לרשת להמשך צינון.
- אפשר לאחסן את העוגיות בקופסא רגילה. לא חייבים להשמר בקירור.
לימונדה
את המתכון ללימונדה אימצתי בשינויים קלים מהבלוג Inside a Black Apple
חומרים
כוס סוכר
1 כוס מים
5 לימונים גדולים
נענע
כך נכין
- מערבבים ביחד סוכר ומים.
- מבשלים את הסירופ על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
- מורידים מהאש ומצננים קלות.
- בינתיים סוחטים את הלימונים.
- מוסיפים את המיץ הסחוט של הלימונים לתוך הסירופ המצונן טיפה.
- מערבבים היטב.
- מוסיפים לפי הטעם לקנקן מים.
- מוסיפים נענע.
If you are interested in any of these recipes, please let me know. It would be my pleasure to translate them for you.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה