ריבת תותים הפכה לסממן מובהק של החורף שחלף. ולקראת הביקור של אבישג בעוד ממש כמה ימים (איזה כייף!), מן הראוי סופסוף לתת לה את הקרדיט הראוי ואת התודה על המתכון ששיתפה איתי. אז הנה הוא, בשינויים קלים:
ריבת תותים של אבישג
חומרים
600 גר' סוכר על כל ק"ג תותים (במקור אמור להיות קילו על קילו, אך אנחנו לא אוהבים ריבות מתוקות מדי).
600 גר' סוכר על כל ק"ג תותים (במקור אמור להיות קילו על קילו, אך אנחנו לא אוהבים ריבות מתוקות מדי).
כך נכין
- שוטפים את התותים ופורסים אותם לחתיכות קטנות.
- מרתיחים על אש בינונית (בלי לכסות את הסיר) ומבשלים עד שהתותים מפיקים מיץ (אפשר להוסיף לריבה גרעיני לימון או תפוז בשקית בד קטנה, אם מבקשים כי הריבה תהיה פחות דלילה).
- מנמיכים את האש לאש קטנה.
- מבשלים כשלוש שעות תוך כדי ערבוב מדי כרבע שעה.
- מחכים עד שהריבה מתקררת ומוזגים לצנצנות.
- כדאי לשמור את הריבה במקרר.
היינו חייבים להכין את הריבה שלוש פעמים - עד כדי כך אהבנו אותה...:)
2 תגובות:
איזה כיף לשמוע שאתם מממשים ונהנים מהמתכון, בתאבון!!! כבר מחכים לטעום:)
אני ממש נהנת לקרוא את כל היומן המדהים הזה!
יש לי שני בנים אחד בן שנתיים ושני בן שלושה חודשים
ואני איתם בבית ומאוד מתחברת למקום שצריך לתת לילד לבחור, ולהיות הוא.
אומנם הפוסט קצת ישן ואינני יודעת אם תראי את תגובתי
אבל כשהייתי ילדה אבא שלי כל שנה היה מכין ריבת תותים בסיר ענק ושופך אותה בעודה רותחת לצינצנות שעברו חיטוי (במים רותחים)וסוגר ואז כשהריבה הייתה מתקררת הצנצנת הייתה מקבלת וואקום וזה היה נשמר כמו קופסת שימורים בלי צורך במקררץ
המדד לכך שבאמת היה וואקוםזה שכש"לחצת" על האמצע של הפקק הוא לא עשה קליק.
ושוב תודה שאת חולקת פיסות מחייך.
תבור
הוסף רשומת תגובה