יום שישי, 21 במאי 2010

ריבת תותים

ריבת תותים הפכה לסממן מובהק של החורף שחלף. ולקראת הביקור של אבישג בעוד ממש כמה ימים (איזה כייף!), מן הראוי סופסוף לתת לה את הקרדיט הראוי ואת התודה על המתכון ששיתפה איתי. אז הנה הוא, בשינויים קלים:


ריבת תותים של אבישג

חומרים
600 גר' סוכר על כל ק"ג תותים (במקור אמור להיות קילו על קילו, אך אנחנו לא אוהבים ריבות מתוקות מדי).

כך נכין
  1. שוטפים את התותים ופורסים אותם לחתיכות קטנות.
  2. מרתיחים על אש בינונית (בלי לכסות את הסיר) ומבשלים עד שהתותים מפיקים מיץ (אפשר להוסיף לריבה גרעיני לימון או תפוז בשקית בד קטנה, אם מבקשים כי הריבה תהיה פחות דלילה).
  3. מנמיכים את האש לאש קטנה.
  4. מבשלים כשלוש שעות תוך כדי ערבוב מדי כרבע שעה.
  5. מחכים עד שהריבה מתקררת ומוזגים לצנצנות.
  6. כדאי לשמור את הריבה במקרר.
היינו חייבים להכין את הריבה שלוש פעמים - עד כדי כך אהבנו אותה...:)


תגובה 1:

Alma's californian diary אמר/ה...

איזה כיף לשמוע שאתם מממשים ונהנים מהמתכון, בתאבון!!! כבר מחכים לטעום:)

Related Posts with Thumbnails